Ontspannen zijn boven het maaiveld
Durf jij je hoofd boven het maaiveld te steken? Durf jij jezelf te laten zien? Maartje Wietske vertelt er over.

Steek jij je hoofd weleens boven het maaiveld uit?

In deze tijd zien we dat op de nog kale akkers, het gras en het graan aan het groeien zijn. Herinner jij jezelf de oogstmaand nog, dat gras en graan hoog genoeg en rijp waren om gemaaid te worden? Het wuivende groene gras en de goudkleurige halmen?

Toen ik deze foto zag moest ik meteen aan het spreekwoord “Durf jij je hoofd boven het maaiveld uit te steken?” denken.

Wanneer je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, wordt het met het gras mee gemaaid.

Wil je dat niet dan moet je dus diep ineengedoken zitten als een klein muisje.

Je hoofd boven het maaiveld uitsteken betekent als het spreekwoord dan ook, dat je je zo groot maakt als je echt bent.

Dat je laat zien met je unieke kwaliteiten, je authentieke zijn.

Durven doen wat niemand anders doet, je talenten en goede ideeën uiten, gaan voor je passie, want dat geeft geluk, volg je hart, want dat klopt altijd!

Alleen het heeft ook een risico, het risico dat je hoofd eraf wordt gehakt. Want als jij je unieke kanten laat zien, val je namelijk op. Het valt op dat je niet een doorsnee mens bent, omdat je anders denkt en anders voelt dan de meeste mensen om je heen. Dan is het best eng om je hoofd boven het maaiveld uit te steken.

Herken jij je daarin? En dat sommige mensen daar dan wat van vinden? Dan mensen die het niet met je eens zijn, mensen die jaloers op je zijn, mensen die zich ongemakkelijk voelen, omdat ze achter de meute aanlopen, mensen die zelf niet hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. Mensen die je niet begrijpen, mensen die vinden dat iedereen “normaal” moet doen. Dat kan een eenzaam gevoel geven.

We zijn er voor je en zien je graag

Maartje Wietske en Bernard

deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je nu meer weten over wat wij voor jou kunnen doen en op de hoogte blijven van onze laatste acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

meer blogs

gebruiksaanwijzing

Maartje Wietske schrijft in deze blog hoe zij kijkt naar ‘een gebruiksaanwijzing’ voor volwassenen en kinderen. Zij pleit voor een leven zonder een gebruiksaanwijzing…

lees verder...
blog Emotionele blokkade OntspannenZijn

Emotionele Blokkades

Soms heb je klachten, waarvan je de oorsprong niet weet. Het kan zijn dat je ergens een emotionele blokkade hebt. Bernard vertelt hier meer over en wat je er aan kunt doen.

lees verder...

veroordelen, vooroordeel, oordelen

Hoe vaak oordeel jij op een dag? Hoe vaak heb jij een mening over iets? En wat zegt deze mening dan over jou? Maartje Wietske heeft een hele mooie tekst gevonden over oordelen, veroordelen en vooroordelen.

lees verder...

bedankt voor je inschrijving voor onze nieuwsbrief