Maartje Wietske heeft de gewoonte om allerlei foto’s, spreuken en gezegden in haar mobiel op te slaan. Deze keer inspireerde deze prachtige spreuk van Patrick Mundus haar tot het schrijven van deze blog.

Deze prachtige spreuk gaat over de ziel.

Voor mij was tot een jaar of wat geleden de ziel een vaag begrip, want ik was groot gebracht met het spreekwoord ‘Zijn ziel aan de duivel verkopen’ en dat had voor mij toch een wat negatieve lading.

Je verkoopt wat negatiefs en dan ook nog aan de duivel…

Gelukkig zijn er ook veel positieve gezegden en spreekwoorden zoals:
* Een brave ziel: een goed mens.
* Met hart en ziel: met liefde en passie.
* De ogen zijn de spiegels van de ziel: in de ogen van een persoon herkent men het karakter.
* Twee zielen, één gedachte: twee mensen die op het zelfde moment hetzelfde idee hebben.

De ziel is de totaliteit van onze ervaringen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Daar horen ook verwachtingen bij die op de toekomst zijn gericht.
Tijdens je leven doe je ervaringen op, deze ervaringen hebben een speciale emotionele en mentale inhoud, die we in ons bewustzijn – meestal onbewust – meenemen.

“Waar gaan je ogen van stralen, en waar gaat je hart van zingen?” vraag ik wel eens aan mijn klanten. Het antwoord is vaak: “Ik wil graag doen waar ik blij van word”.
“Zie je de liefde, de ziel in iemands ogen?” Zie je de ogen glimmen? Zie je de ogen stralen?

Voor mij was het woordje ‘ziel’, jaren lang gekoppeld aan ‘zielig’.  Niets is echter minder waar: als je leeft vanuit je zielsmissie, de dingen doet die je graag doet, dan ben je een gelukkig mens.

In mijn omgeving en met de gesprekken die ik voer, hoor en voel ik veel ongeluk en onbegrip bij de mensen, mede omdat men de dingen niet doet die ze zo graag willen doen.

“Ja, jij doet dat allemaal zo gemakkelijk“ wordt er dan tegen mij gezegd. Nou, ik kan je wel vertellen dat daar voor mij een hele weg aan vooraf is gegaan. Maar omdat ik nu bij mijn kern/mijn ziel ben, kan ik wel zeggen dat ik gelukkig ben.

Dit gun ik jou ook!

Wil je ook voelen wat ik bedoel, maak dan een afspraak voor een kennismakingssessie bij OntspannenZIJN en ervaar de kracht van ontspannen. En van Voelend Weten dat mag ontstaan. Misschien komt het nog niet direct 100% in één keer, want het is ook een proefsessie. Maar gun je zelf het geluk van deze ervaring en neem contact op met één van ons.

Met Hartegroet,  Maartje Wietske

We zijn er voor je en zien je graag

Maartje Wietske en Bernard

deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je nu meer weten over wat wij voor jou kunnen doen en op de hoogte blijven van onze laatste acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

meer blogs

van angst naar liefde

De laatste tijd zien we dat er in de maatschappij twee sporen naast elkaar lopen. Een spoor van angst en een spoor van liefde. Waar verbind jij je mee? Waar wil jij je mee verbinden? Waar kun jij je mee verbinden?
Bernard schrijft er over in deze blog

lees verder...

acceptatie

Acceptatie. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Zet je door of haak je af. En wat als het iets niet lukt? Kun je dat accepteren? Maartje Wietske vertelt over wat acceptatie voor haar betekent.

lees verder...
Eenzaamheid en ontspanning

eenzaamheid

Voel jij je wel eens eenzaam? En weet jij waar dat gevoel vandaan komt? Bernard vertelt in deze blog hoe hij tot inzicht kwam waar zijn gevoel van eenzaamheid vandaan kwam en wat hij en Maartje Wietske kunnen doen om jouw gevoel van eenzaamheid te verminderen.

lees verder...

bedankt voor je inschrijving voor onze nieuwsbrief