Ontspannen zijn
Vakantie is heerlijk. Maar voor je het weet, ben je de vakantie al weer vergeten. Hoe hou je nu jouw vakantiegevoel langer vast??

“Heb je een leuke vakantie gehad?”

De meest voorkomende vraag van collega’s en klanten in deze periode. De weken zijn voorbij gevlogen en je zit zo weer in het ritme van de dag.

Of je nu één, drie of vijf weken vakantie hebt gehad, feit is dat je na een paar minuten op je werk aanwezig te zijn en elkaars verhalen gehoord hebt, je in korte tijd opgeslokt wordt door allerlei besognes.

Vergeet de ouders niet die je “moet” verblijden met een bezoekje. Ze zijn immers benieuwd hoe je het hebt gehad. Ik weet nog wel dat ik dat altijd wel een crime vond, ik wilde graag eerst alles op orde hebben, terwijl het eigenlijk ook wel even kan wachten.

Heb je een gezin met kinderen, dan is het voor hen ook spannend. Misschien vragen ze zich af: in welke klas kom ik, welke juf of meester krijg ik, zitten m’n vriendjes en vriendinnetjes wel bij mij in de klas? Allemaal spannende dingen.

Bij een één- of tweepersoons huishouden kunnen er nog andere zaken spelen. Zeker is dat bij iedereen die weg geweest is, het vakantiespul weer opgeborgen en weggewerkt moeten worden.

Het is bewezen dat je het vakantiegevoel binnen een week al weer kwijt bent en de meeste mensen balen daar dan van. Daar lees je verder in deze blog meer over.

Voor mezelf was het makkelijk, omdat ik alleen woon en geen rekening met iemand hoef te houden en geen verantwoording naar anderen hoef af te leggen. Er zijn dan ook geen verwachtingen bij een ander, wat rust geeft.
“Als je wat verwacht, kan je namelijk teleurgesteld worden.”

  • Wil je dat vakantiegevoel en de ontspanning die je ervoer wat langer laten duren?
  • Heb je graag vaker deze fijne rustgevende momenten, het liefst om de paar weken, of om de paar maanden?
    Wij hebben de oplossing voor jou en je hoeft geen koffers te pakken!

Wij brengen jou, in onze praktijk van OntspannenZijn in Lemele en Dedemsvaart, in een diepe ontspanning. Deze ontspanning kan gelukkig wel een poosje langer dan een week aanhouden.

Wil je meer weten over verder- en dieper- ontspannen? Wij vertellen jou graag zonder oordeel wat we voor jou kunnen betekenen.

We zien je graag!

Een heel ontspannen Najaar!

We zijn er voor je en zien je graag

Maartje Wietske en Bernard

deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

meer blogs

Eenzaamheid en ontspanning

eenzaamheid

Voel jij je wel eens eenzaam? En weet jij waar dat gevoel vandaan komt? Bernard vertelt in deze blog hoe hij tot inzicht kwam waar zijn gevoel van eenzaamheid vandaan kwam en wat hij en Maartje Wietske kunnen doen om jouw gevoel van eenzaamheid te verminderen.

lees verder...

heimwee

Heimwee. Heimwee kan echt een killer zijn voor je vakantie. Neem heimwee altijd serieus. Maartje Wietske legt uit waarom.

lees verder...
Ontspannen op vakantie

vakantie

De vakantietijd is weer begonnen. Heerlijk eventjes er op uit en tijd voor jezelf. Maar hoe zorg je nou dat jij ook lekker ontspannen op vakantie gaat? Maartje Wietske heeft het antwoord!

lees verder...